Gombaházak

Tiszakécske üdülőövezetében a Termálfürdő mögötti területen találhatók a gombaházak. Ezek a jellegzetes épületek ma már kezdenek az enyészet részévé válni és lassan ki is lógnak a környezetből, pedig egykoron nagy álom valósult volna meg a létrehozásukkal. Tiszakécske az utóbbi évtizedekben – főleg a fürdők felújításának és élményelemekkel való ellátásának köszönhetően – nagyon sokt fejlődött.  Ez a fejlődés nemcsak az üdülőrészen tapasztalható, hiszen utak, közterületek újultak meg és számos vállalkozás központja is e csodálatos fekvésű város.

Gombaházak – Tiszafüred

Azonban fő vonz ereje a természeti szépségei mellett – hiszen a város szélén több, mint 22 km hosszan kanyarog a Tisza – mindenképpen a gyógyvizének köszönhető. A termálfürdői évtizedek óta üzemelnek, azonban nagy népszerűségre a 90-es években tettek szert. Ebben az időszakban fedezték fel egyre többen e település szépségeit, látványosságait.

Így egyre több vállalkozás is érdeklődni kezdett a település adta lehetőségek iránt. Egy vállalkozó pedig nagyszabású tervekkel állt elő, egy üdülőfalut álmodott a fürdő mögötti területre.

2000-re az öthektáros területen 23 gombaház és egy emeletes kiszolgáló épület – mely közösségi tér lett volna – épült meg. Azonban a pénz addigra elfogyott, így véglegesen mind a mai napig nem sikerült befejezni a munkálatokat. Az eredeti elképzelések szerint az üdülő komlpexumba a termálvíz is bevezetésre került volna, de már erre sem került sor.

A helyiek csak aprajafalva, szellemváros néven emlegetik a gombaházon túl e félbehagyott beruházást, mely hatalmas lehetőségeket rejtett magában.

Nem tudni mikor fog befejeződni – hiszen az épületek, több mint 20 év után egyre rosszabb állapotba kerülnek – a nagyszabású projekt.

A lehetőséget nem véletlen látta meg benne az akkori vállalkozó, hiszen a kedvező adottságú város, két fürdővel is büszkélkedhet. Hazánkban szinte nemzeti kincsnek számít a termálfürdő, melyből e településen évtizedek óta kettő is rendelkezésére áll a pihenést, felüdülést kereső helyi lakosok és idelátogató vendégek számára. Természetesen a komplexumon túl is számos hotel, apartman, magánszállás és kemping nyújt különböző szolgáltatásokat az idelátogatók kényelmesebb pihenésének érdekében. Érdemes a népszerű nyári időszakban minél előbb előre foglalni, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb szálláshelyet.

GOMBAHÁZAK EGY SZELLEMFALUBAN!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez