Kécskei fogathajtó verseny

A Kécskei fogathajtó verseny évek óta megrendezésre kerülő esemény a városban, mely azonban a pandémia miatt nem kerülhetett megrendezésre 2020-ban. Azonban már 2021. májusában ismét nagyszabású – jubileumi – rendezvényre készült a Tiszakécskei Lovasegyesület. A lovaspályán került megrendezésre a nagyszabású programsorozat, mely rekordszámú versenyzőt is vonzott.

Tiszakécske programok – Tiszakécskei Lovasnapok

Bár a Tisza-parti gyönyörű kis város számos programmal, látnivalóval várja az érdeklődőket egész évben, az egyik legnagyobb rendezvénye a Tiszakécskei Lovasegyesület szervezésében megrendezésre kerülő Kécskei fogathajtó verseny.

Hagyományosan május végén – június elején kerül megrendezésre a kétnapos esemény, melyre nemcsak a fogathajtás iránt érdeklődőket várják. Hiszen a két nap alatt számos érdekes esemény – lovasbemutatók, kirakodó- és népi kézműves vásár, főzőversenyek, néptánc bemutatók – várja a látogatókat. Kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő programokat.

Tiszakécske szállás

Tiszakécske szállás tekintetében igazán jól ellátott település, de a rendezvények idejére – mint a Lovasnapok esetében is – érdemes már jó előre szállást foglalni. Ugyanis nagyon sok látogatót vonz a neves esemény.

Mivel Tiszakécske és környéke is számos látnivalóval, érdekességgel szolgál, akár érdemes néhány nappal megtoldani a hétvégét és bebarangolni a környéket.

Ezt meg tudjuk tenni akár biciklivel is, hiszen a környék rendkívül jól ellátott kerékpárutak tekintetében is. De akár csónakba is pattanhatunk! Hiszen Tiszakécske vízitúra szempontjából is kiváló lehetőségeket kínál. 

Ha jó idő van, akkor a fürdő és a szabad strand is várja a vendégeket. A fürdőben pedig meleg vizes medencék is rendelkezésünkre állnak. Már csak ezért is érdemes nemcsak két napra érkezni a festői fekvésű kis városkába.

Tiszakécskei fogathajtó verseny 2014:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tiszakecske-program.html

Vissza a kategória cikkeihez