Tiszakécske biciklibolt

Tiszakécske biciklibolt tekintetében is jól ellátott település. Annál is inkább, mivel az utóbbi időben egyre több kerékpáros turista keresi fel. Ez a festői kisváros pedig kerékpárral is jó választás, hiszen számos lehetőséggel várja az aktív pihenést kereső vendégeket is.

A város a – a minden évszakban más arcát mutató – Tisza partján fekszik, így különböző egyéb vízi és gyalogos túra lehetőségeket is kínál az ide látogatóknak. Érdemes rögtön több időre is érkezni, mint egy hétvége, mert a látnivalók megtekintésére nem elég két nap. A település a nyári időszakban felpezsdül, ekkor a legnépszerűbb. Ilyenkor a szabadstrand is benépesül a hűsítő habokra vágyókkal, és bár sok a szállás lehetőség, de érdemes – főleg a népszerű programok idején – már előre szállást foglalni.

Ugyan a legnépszerűbb időszak a nyári meleg hónapokban van, a különböző Tiszakécskei programok már nemcsak erre az időszakra korlátozódnak. Hiszen a fürdők is egész évben várják a pihenni vágyó vendégeket, a programok sem csak erre az időszakra korlátozódnak.

Tiszakécske kerékpárral

Tiszakécske Tisza-part része, de az egész város várja a kerékpározás szerelmeseit. A város környéke is felfedezésre csábít. Számos kiépített bicikliút vezet a környező településekre, de kisebb forgalmú utakon akár nagyobb – csillagtúra szerű – útvonalakat is bejárhatunk. Akár napfelkeltében, akár naplementében vagy tiszavirágzásban gyönyörködhetünk kétkeréken érkezve is. Ha nem tudjuk a saját járgányokat hozni, a településen bérelhetünk is, így nem kell megfosztani magunkat az élménytől.

A környék kétkeréken

Ha kétkerékre pattanunk, Nagyrév irányába haladva komppal a folyón is átkelhetünk, így a Tisza jobb partján is szétnézhetünk. Érdemes itt megállni és sétálni egyet a Tiszakürti Arborétum hatalmas fái között. Itt egy több, mint 400 éves tölgyet is megcsodálhatunk. Az arborétum szintén a Tisza partján – gyönyörű természeti környezetben – található.

A területen nincsenek emelkedők, így különösebb erőnlét vagy edzettség nélkül is kényelmesen bejárhatjuk a környéket. Mivel Tiszakécske is nagy kiterjedésű kisváros a városon belüli közlekedés egyik lehetséges módja szintén a kerékpárral való közlekedés. A bicikliutak biztonságosak, de az országút sem túl forgalmas. Gyerekekkel csak a bicikliúton való közlekedés az engedélyezett. 12 év alatti gyerek ugyanis főútvonalon nem kerékpározhat.

Érdemes arra figyelni, ha hosszabb túrára készülünk, hogy elegendő víz és élelem legyen nálunk. Ugyan a településeken kút és hűsítő sör fogyasztására csábító helyek is megtalálhatók, de sokfelé – például a Tiszakécske-Nagykőrös közötti 27 km-es szakaszon – egyáltalán nincs sem kút, sem kocsma, mely pihenésre, megállásra ösztökélne.

Tiszakécske biciklibolt

Ha pedig bármire szükségünk lenne a biciklizés során a városban biciklibolt és kerékpárszervíz is rendelkezésünkre áll.

Halápi Kerékpárüzlet

Cím: Tiszakécske, Szolnoki út 24.

Tel: + 36 76 440 614

Nyitva: H-P: 08.00-17.00 Sz:8.00-12.00 V: Zárva

Bike shop

Cím: Tiszakécske, Vízhányó u. 2.

Tel: + 36 20 921 4220

Zana Ernő

Cím: Tiszakécske, Kossuth u. 2.

Tel: + 36 70 329 2832

Ha pedig megfáradtunk az egész napos aktív kikapcsolódás során, az izmainkat a Tiszakécskei fürdő gyógyvizes medencéiben, illetve a szaunában lazíthatjuk ki. Érdemes a fürdőt is felkeresni. Ráadásul akkor is jó választás, ha az időjárás keresztülhúzta a számításainkat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez