Tiszakécske bicikliút

Tiszakécske bicikliút tekintetében is számos lehetőséggel várja az aktív pihenést kereső vendégeket. Mivel pedig a gyönyörű város a Tisza partján fekszik, így különböző egyéb vízi és gyalogos túra lehetőségeket is kínál az ide érkezőknek. Érdemes rögtön több időre jönni, mint egy hétvége, mert a látnivalók megtekintése nem fér bele két napba. A nyári időszak a legnépszerűbb, mikor a szabadstrand is benépesül a hűsítő habokra vágyókkal, és bár sok a szálláslehetőség a településen, de érdemes ebben az időben előre szállást foglalni.

Bár a legnépszerűbb időszak a nyári meleg hónapokban van, a különböző Tiszakécskei programok már nemcsak erre az időszakra korlátozódnak. Hiszen a fürdők is egész évben várják a pihenni vágyó vendégeket, a programok sem csak erre az időszakra korlátozódnak.

Tiszakécske bicikliút

A Tisza-part gyönyörű környezete a kerékpározás szerelmeseit is felfedezésre csábítja. Akár napfelkeltében, akár naplementében vagy tiszavirágzásban gyönyörködhetünk kétkeréken érkezve is. Ha nem tudjuk a saját járgányokat hozni, a településen bérelhetünk is, így nem kell megfosztani magunkat az élménytől. Egész napos túrákat is szervezhetünk, akár csillagtúra-szerűen felfedezve a látnivalókat.

Érdemes a tanösvényeket is felkeresni kétkeréken, majd sétálva felfedezni a látnivalókat. A Nádirigó tanösvény Tiszakécske legújabb látványossága, mely számos természeti értéket, kincset rejteget.

Nádirigó tanösvény

Nagyrév irányába haladva komppal a folyón is átkelhetünk, így a Tisza jobb partján is szétnézhetünk. Ha pedig már itt vagyunk kár lenne kihagyni a Tiszakürti Arborétumot, mely szintén a Tisza partján – gyönyörű természeti környezetben – található.

Arborétum bejárat

A területen nincsenek emelkedők, így különösebb erőnlét vagy edzettség nélkül is kényelmesen bejárhatjuk a környéket. Mivel Tiszakécske is nagy kiterjedésű kisváros a városon belüli közlekedés egyik lehetséges módja szintén a kerékpárral való közlekedés. A bicikliutak biztonságosak, de az országút sem túl forgalmas. Gyerekekkel csak a bicikliúton való közlekedés az engedélyezett. 12 év alatti gyerek ugyanis főútvonalon nem kerékpározhat.

Érdemes arra figyelni, ha hosszabb túrára készülünk, hogy elegendő víz és élelem legyen nálunk. Ugyan a településeken kút és hűsítő sör fogyasztására csábító helyek is megtalálhatók, de sokfelé – például a Tiszakécske-Nagykőrös közötti 27 km-es szakaszon – egyáltalán nincs sem kút, sem kocsma, mely pihenésre, megállásra ösztökélne.

Tiszakécske biciklibolt

Ha pedig bármire szükségünk lenne a biciklizés során a városban biciklibolt és kerékpárszervíz is rendelkezésünkre áll.

Halápi Kerékpárüzlet

Cím: Tiszakécske, Szolnoki út 24.

Tel: + 36 76 440 614

Nyitva: H-P: 08.00-17.00 Sz:8.00-12.00 V: Zárva

Bike shop

Cím: Tiszakécske, Vízhányó u. 2.

Tel: + 36 20 921 4220

Zana Ernő

Cím: Tiszakécske, Kossuth u. 2.

Tel: + 36 70 329 2832

Tiszakécske vízitúra

Tiszakécske vízitúra szempontjából is kitűnő választás, hiszen jó kiinduló pont, ha kenuval fedeznénk fel a környéket. Hiszen a vízről teljesen más arcát mutatja a – mindig változó, csodálatosan szép – táj. Akár csillagtúrákat is szervezhetünk, vagy rövidebb szakaszon is ismerkedhetünk a kenuzás élményével. Nemcsak gyerekeknek, felnőtteknek is nagy élmény. A Halász utca 30. alatt található vízitúra központ számos szolgáltatással várja a vendégeket. Többek között csónak, kenu bérlése is lehetséges. Nemcsak egyéni, de csoportos igényeket is kiszolgálnak és lehetőség van akár túravezetőt is igényelni a túrákhoz.

Ha pedig megfáradtunk az egész napos aktív kikapcsolódás során, az izmainkat a Tiszakécskei fürdő gyógyvizes medencéiben, illetve a szaunában lazíthatjuk ki. Érdemes a fürdőt is felkeresni. Ráadásul akkor is jó választás, ha az időjárás keresztülhúzta a számításainkat.

Tiszakécske, a fejlődő város:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez