Tiszakécske foci

Tiszakécske foci tekintetében sem elhanyagolható település, hiszen a sport évtizedek óta jelen van a város életében. A focipályán is lezajlott számos izgalmas mérkőzés, majd 2017-ben felújításra került a teljes komplexum. Nemcsak felújításra, hanem bővítésre is sor került.

Az 1700 fő befogadására alkalmas főlelátó mellett megépült egy új élőfüves pálya, illetve egy nagyobb és egy kisebb műfüves pálya is. Ezenkívül egy rekortán borítású technikai pálya és fedett műfüves csarnok is kialakításra került a területen. A Sportcentrumot 2017 nyarára újították fel és adták át mindenki legnagyobb örömére.

A megnyitó rendezvényen a Tiszakécske Öregfiúk csapata a Magyar Színész Válogatott és a Ferencvárosi Öregfiúk csapata is játszott egymással. A foci rendezvények rendkívül népszerűek nemcsak a helyi szurkolók körében. A gyönyörű természeti környezetben található pályára nemcsak szurkolóként érdemes kilátogatni.

Tiszakécske foci – egykor

Tiszakécske életében nemcsak a víz, hanem a foci is fontos szerepet játszik már az 1950-es évektől. Ekkor alakult ugyanis meg hivatalosan a helyi sportegyesület. Innentől egészen a 80-as évekig a felnőtt férfi labdarúgó csapat szinte mindig a megyei első osztályban szerepelt.

Azonban mégis a 90-es évektől kezdte meg a felemelkedését a tiszakécskei foci, amikor már a megyei első osztályban is meghatározóvá vált a csapat. Később bajnoki címet is szerzett. Ezen sikerek hatására egyre több vállalkozó és cég állt a hamarosan – 1993-ban már – Tiszakécskei Futball Club néven működő csapat mögé.

Ebben az időszakban már országos hírnévre is szert tettek. Ugyanis az 1996-97-es idényben megnyerték az NB II-es bajnokságot, majd 1997-98-ban a csapat az NB I-ben játszott. Ezt követően 1998-99-ben újra az NB II-ben szerepeltek.

Tiszakécske foci – ma

Napjainkra a Tiszakécskei LC a térség legerősebb klubjává gyúrta ki magát. A 2016-17-es szezont a csapat veretlenül nyerte a megyei I. osztályú bajnokságon. Ennek köszönhetően nagyon sokat járnak a mérkőzésekre.  A 2019-20-as idénytől a csapat Duna Aszfalt TCL néven megy tovább a mérkőzéseken. Ugyanis 2015-től a Duna Aszfalt Kft. lett a TVSE egyik legfőbb támogatója.

Élet a mérkőzések után

A tiszakécskei – és nem hazai – szurkolók a mérkőzések előtt és után is szívesen beszélgetnek a környék szórakozó helyein, így a Sport pizzériában is, ami nemcsak a helyiek körében népszerű.

Bár Tiszakécske étterem tekintetében egyébkéntis rendkívül jól ellátott település. Főleg a nyári időszakban nő meg a kínálat, mivel az üdülőövezetben számos étkezési lehetőség nyílik meg a látogatók számára közvetlenül a Tiszaparton a szabadstrand területén is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez

Címlapkép: Tiszakécskei LC (forrás: https://www.tiszakecskefoci.hu)