Tiszakécske gyerekkel

Tiszakécske gyerekkel is igazán kitűnő választás, hiszen együtt van itt minden, ami a gyerekeknek érdekes lehet: jó levegő, csodálatos vízpart, játszótér, különböző nehézségű tanösvények és akkor az újraindult kisvonatról még nem is beszéltünk!

Tiszakécske gyerekkel – Szabadstrand

A szabadstrand nagyon népszerű a nyári időszakban, igazi hamísítatlan beach hangulatot áraszt! Nemcsak a kisgyerekesek körében népszerű – bár a gyorsan mélyülő folyó miatt folyamatos odafigyelést igényel – a felnőttek paradicsoma is. Hiszen együtt van itt minden, ami a kikapcsolódáshoz szükséges: napfény, homok, napernyők és számos étkezési lehetőség. Ezen kívül pedig a Tiszakécskei programok során július közepén homokvárépítő versenyt is szerveznek. De, aki nem is nevez be, egész nyáron építheti a szebbnél szebb homok alkotásokat. A gyerekek körében nagyon népszerű elfoglaltság, csak az árnyékolásra figyeljünk, mert kevés a fa. Mivel a strand is homokos, érdemes gyékénnyel nemcsak törölközővel érkezni, de napágyat bérelni is lehet.

Tiszakécske gyerekkel – kisvonat

Újra indult a bányavonat Tiszakécskén, mely a Fürdő utcai végállomásról indul és a Tisza-parti kilátót, és játszóteret is érintve halad a Tisza mentén nagyjából egy órányi útvonalán. A Tisza-parti kilátót mindenképpen érdemes útba ejteni, mert páratlan kilátásban lesz részünk és a közelében játszótér is található.

A másik vonat a gumikerekes CSI-HU szintén a gyerekek kedvence. A városnéző kisvonat a nyári időszakban közlekedik hétfő kivételével minden nap. Az Üdülőterületről indul – és a főbb útvonalakat végig járva – oda is érkezik vissza. A teljes menetideje 1 óra.

Tiszakécske gyerekkel – tanösvények, túra útvonalak

Tiszakécskén és a környékén is találunk tanösvényeket, melyek különböző nehézségi fokúak. Érdemes ezek között is válogatni, annak függvényében, hogy milyen korosztállyal, milyen érdeklődésű gyerekekkel mennénk.  Az újonnan megnyílt Nádirigó tanösvény hossza csak 2,5 km és egy része cölöpökön vezet keresztül. Egész évben – babakocsival is – látogatható.

Kicsit nagyobb gyerekekkel akár már hosszabb, rövidebb kenutúrákra is mehetünk. Ehhez a város több pontján is lehetőségünk van csónakot bérelni. Ugyanez igaz a biciklis útvonalakra is. A gáton – minimális forgalom mellett – lehet kényelmesen tekerni ameddig a kicsik bírják. Érdemes mindkét túra esetében elegendő élelmiszert és folyadékot vinni magunkkal, mert nincsenek vásárlási lehetőségek útközben.

Aki pedig szeret horgászni, az is jó helyen jár!

Rossz idő esetén

Tiszakécske időjárás szempontjából is nagyon ideális helyszín, de ha mégsem lenne szerencsénk, érdemes Szolnokra vagy Kecskemétre ellátogatni.

Szolnokon a Reptár egész napos érdekes programokat, látnivalót kínál a repülés, a repülőgépek, helikopterek, vadászgépek iránt érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Kecskeméten a Szórakaténusz Játékmúzeum vagy a Planetárium, illetve a Rajzfilmstúdió kínálhat feledhetetlen élményt rossz idő esetén.

Csúszdaparkot avattak Tiszakécskén:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez