Tiszakécske hajózás

Tiszakécske hajózás szempontjából is érdekes lehet, de elsősorban csónakázás tekintetében. Bár a vizek városának is nevezett település számos vízi lehetőséggel csábít, a hajózás itt nem megoldott még. De ne keseredjünk el kenuval felfedezhetjük a környéket. Bérlési lehetőség több helyszínen is megoldott és akár túravezető szolgáltatásait is igénybe vehetjük.

A gyönyörű fekvésű Bács-Kiskun megyei városka ugyanis számos lehetőséggel várja a szabadidő aktív eltöltését kereső vendégeit. De nemcsak őket, hiszen az egész év során megrendezésre kerülő különböző Tiszakécskei programok között bárki talál számára megfelelőt.  

Tiszakécske hajózás

A Tiszán a nyári időszakban számos vizitúrázó szeli a habokat a különböző települések között. Tiszakécskén is van vízitúra megállóhely. Akár egy hosszabb túra során is megállhatunk itt, de indíthatunk innen is túrákat. A vízitúra központ a Tisza parton, a Halász utca 30. alatt található.  Az árvízvédett oldalon található és a szabadstrandtól megközelíthető. Számos szolgáltatással várják a látogatókat.

Ha hajózni szeretnénk és nem magunk evezni, erre a legközelebbi lehetőség Szarvason adott. A Holt-Kőrösön ugyanis van sétahajózási lehetőség. A sétahajó a Szent Korona kikötőből vagy a Szarvasi Arborétum kikötőjéből indul. Az időjárás függvényében, szezonálisan közlekedik általában Húsvéttól.

Kötött menetrendje nincs. Jellemzően 20 főtől indulnak a járatok általában minden egész órában 10 és 17 óra között. A menetidő 1 óra.

Érdemes előzetesen bejelentkezni, érdeklődni.

Telefon: + 36 20 230 4890

www.katalin2.hu

Ha pedig már Szarvason járunk, itt is érdemes a főbb látnivalókat útba ejtenünk.

Főbb látnivalók Szarvason

Arborétum

Az Arborétum a város nyugati részén található, a Mini Magyarország kiállítás mellett. Érdemes rögtön mindkét nevezetességet megnézni, nemcsak a gyerekeknek okoz nagy örömet. Az Arborétum gyönyörű természeti környezetben, a Holt-Tisza partján fekszik. Különböző hosszúságú séta útvonalak közül válogatva barangolhatjuk be a – minden évszakban más arcát mutató – gyönyörű területet. Érdemes a padokon megpihenni és élvezni a csendet, a természetet.

Nyitva tartás hétfőtől vasárnapig 8.00-18.00 óra között a nyári időszakban.

Telefon: + 36 66 312 344

Mini Magyarország

A Mini Magyarország interaktív makettpark, mely lélegzetelállító élményben részesíti a látogatókat. Az interaktív elemek nemcsak a gyerekek körében népszerűek, mindenkinek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Külön élmény, hogy a vonatok zakatolásán kívül számos meglepetés is várja az épületeknél a látogatókat, hol egy varázslatos ária, hol egy templom harangjátéka varázsolja el a közönséget.

Nyitva tartás hétfőtől vasárnapig 8.00-18.00 óra között a nyári időszakban.

Telefon: + 36 66 312 344

Vízi Színház

A 2011-ben létrehozott Vízi Szanház egyedülálló építészeti csoda hazánkban, melyet mindenképpen érdemes egy séta alkalmával megtekintenünk. A Holt-Kőrös partjainál fekvő – a 44-es út másik oldalán, mint ahol a kikötő található – nyári játszóhely csodálatos természeti környezetben várja a színházi élményre éhes közönséget. Nemcsak a helyieknek, de a városba látogató turistáknak is páratlan élményben lehet részük egy-egy zenés táncos produkció megtekintése során. Ha lehetőségünk nyílik rá, ne hagyjuk ki.

Kőrösvölgyi Állatpark és látogatóközpont

Szintén a város nyugati részén található az Állatpark, mely a Csáky-kastély egykori kertjében került kialakításra. Az Anna-ligetben elterülő látogatóközpont gyönyörű környezetben 2003 óta nyitott meg a nagyközönség számára. Az Állatpark 2014 óta várja a látogatókat. Számos program, interaktív játék várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Nyitva tartás hétfőtől vasárnapig 9.00-18.00 óra között a nyári időszakban.

Telefon: + 36 30 475 1789

Érdemes legalább egy teljes napra idelátogatni Tiszakécskéről, hiszen a helyszínek elvarázsolnak, ha akarnánk sem tudnánk végig rohanni rajtuk. De nem is érdemes. Szarvas az a hely, ahol lelassulhatunk, megpihenhetünk, feltöltődhetünk. Töltődjünk hát!

Boglár sétahajó – Szarvas:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvas_(telep%C3%BCl%C3%A9s)

Vissza a kategória cikkeihez