Tiszakécske időjárás

Tiszakécske időjárás szempontjából is rendkívül kedvező, mert napfényben gazdag, de csapadékszegény éghajlati adottságokkal bír. Tiszakécske Bács-Kiskun megye észak-keleti csücskében található. E megye hazánk napfényben leggazdagabb területe, igaz inkább a déli területeken, így elsősorban Baja és környékén.

Tiszakécske időjárás – éghajlat

Bács-Kiskun megye éghajlata kontinentális, forró nyarak, időnkénti szélsőségesen hideg telek jellemzik. Az évi középhőmérséklet északon 10-10,5, délen 10,5-11 Celsius fok között alakul. Az évi közepes ingadozás 22,5-25 Celsius fok. Az ország napfényben leggazdagabb területe a Baja – Kiskunmajsa – Kecskemét – Solt négyszögre tehető, ahol az évi napsütéses órák száma 2050-2100 között van. Ennek is köszönhető, hogy a nap érlelte szőlőfürtökből kiváló borok készülnek, melyeket a bajai és a hajósi és környékbeli pincészetek a Bajai Újbor Fesztiválon kínálnak kóstolásra az érdeklődőknek.

Bács-Kiskun megye éghajlatának másik jellemzője, a csapadékszegénység. Az évi csapadék mennyisége 500-580 mm. Mind aggasztóbb a csapadékszegénység, a csapadékos napok száma 83-9o. Jó néhány évben még ennyi sincs. A páratartalom alacsony, emiatt jelentős talaj- és légköri aszály lép fel, ami a térség vízpótlását igényli.  

Tiszakécske – egész évben 

Tiszakécske számos program lehetőséggel várja a látogatókat egész évben, bár a legnépszerűbb időszak a nyár. Amikor a Tisza vize már alkalmas a fürdésre, akkor nemcsak a vízitúrázók és a biciklisek találhatók meg már a településen, hanem egyre nagyobb számban a fürdőzők is. Ha pedig az időjárás mégsem kedvez, a Fürdő a gyógyvizes medencéivel és a szauna világgal akkor is látogatható. Érdemes nemcsak egy hétvégére érkezni, mert számos programlehetőséget kínál a csodálatos fekvésű Tisza-parti kisváros.  

Csúszdaparkot avattak Tiszakécskén:

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Tiszakecske

Vissza a kategória cikkeihez