Tiszakécske kilátó

Aki erre a csodálatosan szép fekvésű településre aktív pihenés céljából érkezik, jó helyre jött, hiszen Tiszakécske kilátó, tanösvény, víziutak, bicikliutak tekintetében is a lehetőségek tárháza. Érdemes rögtön nemcsak egy hétvégére érkezni, mivel annyi idő nem elég a kisváros és környékének felfedezésére. Bár programok szinte egész évben várják az idelátogató érdeklődőket, a kisváros főleg a nyári időszakban nagyon népszerű. Hiszen jó időben megtelik a Tisza-part, ahol a megújult szabadstrand igazi beach hangulatot áraszt.

Tiszakécske kilátó – a Tisza parton

Nem messze innen – bár az alföldi hosszan elterülő településeken más a „nem messze” fogalma – található a Tisza-parti kilátó. Jól megközelíthető és parkolni is lehet mellette, bár a népszerű időszakokban sokszor nem bizonyul elegendőnek a parkolóhelyek száma, ennek ellenére – ha más nem kicsit távolabb – mindig meg lehet állni.

A kilátó nemcsak a kisgyerekesek körében népszerű, de náluk mindenképp. Annál is inkább, mivel körülötte a megpihenést, étkezést elősegítő padok találhatók és nem messze a kilátótól játszótér is várja a kicsiket.

A 22 méter magas Tisza-parti kilátó a Mikó István sétány mellett található. A vörösfenyőből és akácból épült kilátóra 14 méter magasságig lépcsőzhetünk fel, ahonnan páratlan kilátásban lehet részünk a Tisza kanyarulatára. Tiszakécske körül 22,5 km hosszan kanyarog a Tisza, ennek egy részében – itt a legnagyobb kanyarulatában a Tiszakanyarban – gyönyörködhetünk.

A kilátó – és a parkolás – díjmentes, egész évben korlátlanul látogatható.

Tiszakécske kilátó – a Nádirigó tanösvényen

A Nádirigó tanösvény Tiszakécske legújabb látványossága, mely gyönyörű természeti környezetben, a Holt-Tisza mentén húzódik végig. Érdekessége, hogy a 10 állomásból álló túraútvonal fele cölöpök sétányon vezet keresztül. A tanösvény mentén kilátó is gazdagítja a látványt. Gyönyörű kilátást nyújtva a holtág náddal borított területeire. Ha szerencsénk van békákat, gólyákat, gémeket, de még teknősöket is láthatunk. Mezítlábas ösvény, játszótér és pihenőhelyek is várják a látogatókat. Kevés az árnyék, naposabb időszakokban érdemes ezzel számolni. Babakocsival is látogatható egész évben díjmentesen.

Kilátó

Tiszakécske – kisvonat

A Tisza-parti kilátó adja az egyik állomását az újraindított tiszakécskei kisvonatnak. A hajdani cukorszállításra használt vonat a Sportliget és a Tisza part között szállítja az utasokat.

Érdemes a városba nemcsak egy hétvégére érkezni, hiszen számtalan látnivaló, kirándulási – tanösvény és vízitúrák – lehetőség vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

Tiszakécske szállás tekintetében is jól ellátott település, hiszen a kempingtől a magánszállásokon keresztül a hotelekig mindenféle szállástípus megtalálható. De érdemes a nyári népszerű időszakokban előre szállást foglalni.

Átadták a tiszakécskei kilátót:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez