Tiszakécske kirándulás

Aki erre a csodálatosan szép fekvésű településre aktív pihenés céljából érkezik, jó helyre jött, hiszen Tiszakécske kirándulás, tanösvény, víziutak, bicikliutak tekintetében is a lehetőségek tárháza.

Ráadásul nemcsak nyáron – bár kétségtelenül ez a fő időszak – télen is számos érdekességgel, látnivalóval vár. Tiszakécske programok tekintetében ugyanis egyre szélesebb palettán kínálja a lehetőségeket a helyi lakosoknak és a vendégeknek egyaránt.

Hiszen a Tisza télen teljesen más arcát mutatja, és más a környezete is minden évszakban.  Tavasszal a rügyező fák, kora nyáron a pipacsmezők hívogatnak. Majd ősszel a – nyári fürdőzőktől megritkítva – a szalmabálák gyönyörködtetik szemünket ameddig csak ellátunk. Bár a nyári tiszavirágzást nem érdemes kihagyni, hiszen erre csak évente egyszer van lehetőségünk.

Tiszakécske kirándulás

Kirándulni – gyerekekkel is – sokféle lehetőség kínálkozik a környéken. Lehetőség van a Tiszáról is felfedezni a tájat. A vízi túra feltételei szintén adottak a településen. Számos helyen lehet bérelni csónakot, kenut, akár túravezető szolgáltatását is igénybe lehet venni. 

De a hosszabb, rövidebb tanösvények között is érdemes velük válogatni. Ugyanis ezek információs táblákkal, interaktív játszóelemekkel várják az érdeklődőket. Többnyire kiépített parkolóhelytől közelíthetők meg és lehetőség van megpihenni, étkezni is a kialakított pihenőhelyeken, padokon.

Tiszakécske központjától (Templom tér 3.) indul a nemrég átadott Nádirigó tanösvény, mely igazán gyerek barát a maga 2,5 km hosszúságával. A végén mezítlábas park várja a kicsiket nagyokat egyaránt.  

Kirándulás a környéken

Aki kicsit távolabbra – vagy hosszabb túrára menne – annak érdemes Jászkarajenőre ellátogatnia. Ott ugyanis a Csonka Márton tanösvény 16 km hosszan mutatja be a település múltját, az ott élő emberek életének egy igen érdekes részét, a természeti kincseket.

Aki pedig ennél is hosszabb túrára vágyik, annak lehetősége van bekapcsolódni az Országos Kéktúra Alföldi szakaszának egy részébe is. Mindszent és Szarvas között található az egyik szakasz, mely nagyjából 77 km. Szarvasról pedig Dévaványáig vezet tovább az út több, mint 76 km-en keresztül. De ez már teljesen más lépték.

Ha Tiszakécske környékén maradunk, lehetőségünk van a fáradt izmainkat felfrissíteni a Fürdő wellness szolgáltatásai adta lehetőségének egyikével. Vagy egyszerűen csak megpihenni a szabadstrand homokos partján. Amegújult szabadstrand igazi beach hangulatot áraszt, ahol este programokkal, szórakoztató műsorokkal is várják a látogatókat. Számos vendéglátóhely kínál kézműves termékeket. Nemcsak kézműves hamburgerek és egyéb különlegességek, de áfonyás és meggyes kézműves sörök is megtalálhatók a kínálatban.

Tiszakécskei Szabadstrand:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez