Tiszakécske közlekedés

Tiszakécske közlekedés szempontjából nem fekszik a legfőbb közlekedési útvonalak mentén. Ezek ugyanis nem érintik. A közelben halad a 44. sz. főút, a 4625 sz. és 4623 sz. utak. Budapest felől több útvonalon is elérhető: a 4-es főút és az M4-es autóút irányából vagy az M5-ös autópályától Kecskemét, majd Szentkirály és Lakitelek érintésével. Budapesttől 120 km-re található, nagyjából másfél óra alatt érhető el autóval.

Kisebb jelentőségű a várost a szomszédos településekkel összekötő utak a Jászkarajenőig húzódó 4615-ös út, valamint a kompokig vezető még alsóbbrendű utak.

Tiszakécske a régió 19. legnagyobb városa és különlegessége, hogy három megye – Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok – határán fekszik. Szolnoktól kb. 40, Kecskeméttől 35 km-re található. Ennek ellenére a megközelítése nem annyira könnyű, bár 2015 nyarától ismét működnek a korábban megszűnt komp- és csónak átkelők is Tiszakécske és Nagyrév, valamint Tiszakécske és Tiszainoka között. Ez nagyban segíti az egyéb településekről való megközelítését is.

Tiszakécske közlekedés

Ha nem gépkocsival érkezünk volánbusszal vagy vonattal érhető el.

 http://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek

Vonattal a Szolnok-Kecskemét vasútvonalon érhető el, melynek négy megállója is van a város közigazgatási területén. Óbög, Újbög, Tiszakécske és Kerekdomb megállóhelyek.

MÁV-direkt telefonszám: (40) 49-49-49

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas

A vonatokon lehetőség van kerékpár szállítására is, mely remek által szabadabban tudunk mozogni a városban és a környéket is könnyebben fedezhetjük fel.

Közlekedés Tiszakécskén belül

Ugyanis Tiszakécske nagy területen fekvő (133,28 km2) település, mely gyalogosan nehézkesen járható be. A városon belül nyári időszakban közlekedik az üdülőtelepről a CSI-HU kisvonat. Mely a főbb nevezetességeket érintve járja körbe a várost megadott menetrend szerint nagyjából egy órás menetidővel.

Érdemes rögtön több napra is érkezni, mert egy hétvége nem elég a város felfedezésére. Tiszakécske szállás tekintetében is jól ellátott település, így könnyedén tudunk foglalni számunkra megfelelőt. Érdemes azonban figyelni, hogy rendezvények idején előre foglaljunk, mert hamar megtelnek a szállások.

Tiszakécske, a fejlődő város:

Vissza a kategória cikkeihez