Tiszakécske megközelítése

Tiszakécske megközelítése több irányból is lehetséges. E gyönyörű fekvésű kis város Bács-Kiskun megye keleti szegletén, szinte Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán található. Közvetlenül a Tisza mentén fekszik és számos holtág is van a területén, melyet a Tisza szabályozásának köszönhet. Ez utóbbiak nemcsak a természetet kedvelők, de a horgászok körében is nagyon népszerűek. További szépsége, érdekessége a településnek, hogy 22,5 km hosszan kanyarog határában a Tisza. Nem véletlenül hívják a vizek városának is. A víz ugyanis meghatározó a város életében.

Tiszakécske megközelítése – vonaton

Vasútvonallal a település 1887 óta rendelkezik, ekkor indult jelentős fejlődésnek is. Ez a fejlődés egészen a világháborúig töretlen volt, azonban a két világháború visszavetette. A Szolnok-Kecskemét vasútvonal érinti. Az állomás a város nyugati részén található, és tömegközlekedéssel az 546-os helyközi buszjárat érinti.

Cím: Tiszakécske, Ady E. u. 48.

Tel: + 06 76 441 533

A legközelebbi megállóhelyek:

  • Újbög vasútállomás
  • Kerekdomb megállóhely

Tiszakécske megközelítése – autóval

Kecskeméttől a 44-es főútvonalon érhető el, kevesebb, mint fél óra alatt. A Kecskemét-Tiszakécske távolság nagyjából 35 km.

Szolnok irányából a 402-es számú úton közelíthető meg. A Szolnok-Tiszakécske távolság is nagyjából 35 km. Itt a lakott területek érintettsége miatt a haladás lassabb, mint Kecskemét felől.

Cegléd felől Nagykőrösig a 441-es főúton, majd onnan a 4601-es úton haladva érhető el.

Tiszaföldvár felől vagy a 442-es, majd az M44-es autóút, illetve Lakitelektől a főút követésével vagy Cibakháza érintésével a Nagyrévi révátkelőn keresztül a Tiszán átkelve érhető el. Az előbbi majdnem 40 km a réven átkelve megfelezhető a távolság.

Tiszakécske – busszal

Tömegközlekedéssel nemcsak vonattal, de volánbusszal is elérhető. A városban helyközi járat közlekedik, de a nyári időszakban a CSI-HU nevet viselő kisvonat és a kisvasút is egy opcionális közlekedési eszköz. Mely az élménen túl a különböző úticélok elérésének lehetséges eszköze is. A városban lévő nagy távolság legyűrésére a kerékpár is remek közlekedési eszköz. Bicikliutak sokasága várja az így közlekedőket és bicikli bérlésre is van lehetőség.  

Tiszakécske megközelítése – hajóval

Hajóval nem érhető el, mivel sétahajók nem érintik, de számos kenutúra népszerű állomása Tiszakécske. Akár egy hosszabb túra során is megállhatunk itt, de indíthatunk innen is túrákat. A vízitúra központ a Tisza parton, a Halász utca 30. alatt található.  Az árvízvédett oldalon található és a szabadstrandtól megközelíthető. Számos szolgáltatással várják a látogatókat.

Tiszakécske rendkívül népszerű úti cél. Népszerűségének oka részben páratlan fekvésének köszönhető. Hiszen a Tisza partján nyáron nagy élet indul be. Nemcsak a szabadstrand, de a természet is vonzza a látogatókat. Számos kirándulási, túrázási – akár vízen, akár szárazföldön – lehetőség és egyéb szabadidős tevékenységek várják az érdeklődőket.

Tiszakécske szállás

Bár jellemzően a nyári szezonban népszerű a város, egész évben várja a látogatókat. Hiszen minden évszakban gyönyörű és a fürdők – mert kettővel is büszkélkedhetnek a helyiek – egész éves nyitva tartással üzemelnek.

Érdemes hosszabb időre – nemcsak egy hétvégére – érkezni, mivel a város és környékének bebarangolása nem fér bele két napba. Számos szállás közül válogathatunk, azonban a népszerű programok környékén ajánlott már jó előre foglalni.  

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez