Tiszakécske megye

Tiszakécske megye tekintetében is igen érdekes fekvéssel bír. Ugyanis Bács-Kiskun megye keleti szegletén, de szinte Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye találkozásának a határán terül el. További érdekessége, hogy közvetlenül a Tisza mentén fekszik és a folyó 22,5 km hosszan kanyarog a határában. Számos holtág is van a található a területén, melyet a Tisza szabályozásának köszönhet. Ez utóbbiak nemcsak a természetet kedvelők, de a horgászok körében is nagyon népszerűek. A víz nem véletlenül meghatározó a város életében. Szokás a vizek városának is hívni.  

Tiszakécske megye

Tiszakécske Bács-Kiskun megyében, a Tiszai járás székhelye. Közigazgatási területe a folyó jobb partján található. E megye hazánk napfényben leggazdagabb területe, igaz inkább a déli területeken, így elsősorban Baja és környékén. Azonban Tiszakécske is rendkívül kedvező adottságú település, a legkevésbé csapadékos hazai területek egyike. Emiatt is népszerű, kedvelt turisztikai célpont.

Népszerűségét azonban nemcsak kedvező időjárásának és egyre jobb megközelíthetőségének köszönheti. Hanem a folyamatos fejlődésének, mely a fürdőkön túl a kilátó, kisvasút és a Nádirigó tanösvény felújítását vagy létesítését is magába foglalja.

Bár Tiszakécske elsősorban a nyári időszakban népszerű, amikor a szabadstrand és környéke benépesül. De a különböző programok egyre szélésebb időszakot ölelnek fel, így érdemes a nyári csúcsszezonon túl is felkeresni.

Tiszakécske megközelíthetősége

Megközelítése egyre jobb, hiszen az M44-es autóútnak köszönhetően több irányból is könnyebben, gyorsabban juthatunk el autóval. De volánbusszal és vonattal is elérjük. Vasútvonallal a település 1887 óta rendelkezik, ekkor indult jelentős fejlődésnek is. A Szolnok-Kecskemét vasútvonal érinti.

Tiszakécske és környékén a folyó és az azt szegélyező part menti erdősáv a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzethez tartozik. Az 1978-ban alapított Tájvédelmi Körzet a Tisza középső szakaszán, nagyjából 134 fkm hosszan foglalja magába a folyó hullámterének jelentős részét és az itt élő növény- és állatvilág fenntartásának, megőrzésének céljából alakult.

Akár aktív, akár passzív időtöltés céljából érkezzünk is, itt minden együtt van, ami egy szuper nyaraláshoz szükséges: napfény, vízpart, természeti és kulturális látnivalók. Számos kirándulási, túrázási – akár vízen, akár szárazföldön – lehetőség és egyéb szabadidős tevékenységek várják az érdeklődőket.

Szállás

Bár jellemzően a nyári szezonban népszerű a város, egész évben várja a látogatókat. Hiszen minden évszakban gyönyörű és a fürdők – mert kettővel is büszkélkedhetnek a helyiek – egész éves nyitva tartással üzemelnek.

Érdemes hosszabb időre – nemcsak egy hétvégére – érkezni, mivel a város és környékének bebarangolása nem fér bele két napba. Számos szállás közül válogathatunk, azonban a népszerű programok környékén ajánlott már jó előre foglalni.  

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez

Címlap kép: Bács-Kiskun megye (forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1cs-Kiskun_megye)