Tiszakécske nordic walking

Aki erre a csodálatosan szép fekvésű településre aktív pihenés céljából érkezik, jó helyre jött, hiszen Tiszakécske nordic walking, tanösvény, víziutak, bicikliutak tekintetében is a lehetőségek tárháza. Érdemes több napra – nemcsak egy hétvégére – érkezni, mivel a látnivalók felfedezésére, a kikapcsolódásra néhány nap nem elegendő. A Tisza-parti kisváros egyre népszerűbb és már nemcsak a nyári időszakban, bár akkor felpezsdül és a létszáma is megsokszorozódik. Jó időben megtelik a Tisza-part, ahol a megújult szabadstrand igazi beach hangulatot áraszt. Kevésbé jó időben pedig a Fürdő várja a látogatókat a gyógyvizes medencékkel, szauna világgal.

Nordic walking

A nordic walking – melynek lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszti az állóképességet, az izomerőt és a mozgáskoordinációt – az utóbbi időben hazánkban is egyre népszerűbb. Bár korábban főleg az idősebb korosztály képviseletében lehetet látni a speciális botokkal való közlekedést, túrázást, napjainkra minden korosztályban képviselve van.

Nem véletlen, hiszen rendszeresen folytatva ezt a sportot számos jótékony hatás érhető el a kirándulások, séták alkalmával.

Jótékony hatásai:

  • tehermentesíti az ízületeket
  • javítja az állóképességet
  • erősíti az izmokat, a vállízületet
  • javítja a test oxigén ellátását
  • oldja az izomfeszültséget
  • aktíválja a vérkeringést

Nem utolsó sorban pedig jót tesz a súlyunknak – már ha csökkenteni szeretnénk – ugyanis egy óra átlagos sétával 400 kalória égethető el.

Tiszakécske nordic walking

Az hosszan elterülő alföldi kisvárosban számos útvonalon haladhatunk a speciális botokkal akár a városban, akár a hosszan kanyargó, látványos Tisza-mentén. Ha nem rendelkezünk saját botokkal bérlésre is van lehetőség a Barack Hotelban. De nemcsak speciális nordic walking botokat, kerékpárokat is bérelhetünk. Így a pihenésünk igazán aktív lehet.

Érdemes útba ejteni a sétánk során a Tisza-parti kilátót, melyről gyönyörű kilátás nyílik a Tisza kanyarulatára. Ha pedig elfáradtunk a kisvonattal is lerövidíthetjük a vissza utunkat.

Nordic walking technika a gyakorlatban:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez