Tiszakécske Önkormányzat

A tiszakécskei Önkormányzat a város fejlesztéséért folyamatosan tesz, ha megnézzük a hivatalos városi honlapot láthatjuk, hogy véget nem érő sort alkotnak az infrastrukturális, önkormányzati, szabadidős és egyéb újítások. Tiszakécske – Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb városa – mintapéldája a folyamatosan fejlődő városnak.

Tiszakécske lakossága szerencsésnek mondhatja magát, hiszen ilyen csodálatos fekvésű, vizek ölelésében található városka kevés található hazánkban.

A vizek adta lehetőségek

A Tisza – mely 22,5 km hosszan kanyarog a település határában – közelsége számtalan lehetőséget kínál. Az ártéri területek, a gát a természetjárók számára kész paradicsom, gyalogosan, csónakon – vagy akár a kisvonat segítségével – körbejárhatjuk a környéket. Az aktív turizmus is népszerű, lehetőség van kerékpározásra, vadászatra, lovaglásra, horgászatra, strandolásra, vízi sportokra és túrákra is. Már nemcsak a nyári időszakban, de egész évben szeretettel várják a látogatókat.

Tiszakécskei programok, fesztiválok

A tiszakécskei programok pedig sok kulturális és gasztronómiai fesztivállal, rendezvénnyel várják az érdeklődőket egész évben. A legnépszerűbb, már évtizedekre nyúló rendezvény a nagyszabású Kécskei Fogathajtó verseny. Hagyományosan minden év május végén vagy június elején kerül megrendezésre. Évek óta ez Tiszakécske leglátogatottabb rendezvénye.

A város lakói és a turisták körében is kedvelt közlekedési eszköz a CSI-HU városnéző kisvonat. Az üdülőterületről indulva kellemes városnéző és városismertető körútra viszi a kirándulni vágyókat.

Tiszakécske kulturális élete

A tiszakécskei látnivalók, múzeum, galéria, tájház is színesítik a kulturális kínálatot. A Művelődési Ház is sokféle kiállításnak, filmvetítésnek ad helyet Tiszakécske és a környéki lakosok örömére. Azonban sem színház, sem mozi nem található a településen.

Tiszakécske Város Önkormányzati és a Tiszakécske Polgármesteri Hivatal honlapja, melyen a várost érintő fejlesztések, közérdekű információk, hivatalok elérhetőségei megtalálhatók, alább érhető el: https://www.tiszakecske.hu/

Tiszakécske, a fejlődő város:

Vissza a kategória cikkeihez