Tiszakécske programok 2024

Tiszakécske programok 2024!

Milyen programok várhatóak Tiszakécskén 2024-ben?

Bár a Covid mindenhol átalakította a programokat igyekszik minden település igazodni a változásokhoz és ennek megfelelően rendezni az eseményeket. Szerencsére rendeződnek vissza a korábbi események is. Így remélhetőleg ebben az évben már minden – korábban hagyományosan megrenfdezésre kerülő program – újra szabadon látogathatóvá válik.

Február

Gyermek mesemondók találkozójának ad hagyományosan helyszínt a Városi Könyvtár.

Április

Minden év április közepén rendezik a Népdaléneklő Versenyt, mely szintén a Városi Könyvtárban zajlik.

Május

Pedagógusnap, illetve Városi gyereknap – mely több helyszínen kerül megrendezésre.

Kécskei Fogathajtó verseny

Hagyományosan május végén-, június elején kerül megrendezésre a nagy múltú Kécskei Fogathajtó verseny is, mely évről-évre egyre több látogatót vonz. A versenyen kívül néptánc- és népzenei programok, lovasbemutatók, népi kirakodóvásár és szabadtéri ételek főzőversenye is várja az érdeklődőket.

Június

Ilyenkor kerül megrendezésre a nyári napfordulóhoz kötödő Szent Iván éji népszokások kapcsán az Ókécskei Közösségi Házban megrendezésre kerülő tűzugrás.

Július

Hagyományosan július közepén a Tisza-parti szabadstrandon homokvárépítő-versenyt tartanak, melyre várják az érdeklődőket és a jelentkezőket egyaránt.

Július

Július közepén citeratáborba várják az érdeklődőket.

Augusztus

Minden év augusztusában Kécskei Művésztábor néven meghívásos alkotótábor működik a településen. A résztvevők alkotásaiból kiállítást is rendeznek.

Augusztus 20.

Egész napos rendezvénsorozatnak ad helyszínt a település. Művészeti csoportok, kirakodóvásár számos kulturáis- és gasztro program várja az érdeklődőket, majd végül a rendezvényt tűzijáték zárja.

Szeptember

Szeptember közepén kerül megrendezésre a Kécskei Szüret rendezvénysorozat. Ennek keretében mezőgazdasági kiállítás, lovas felvonulás, művészeti csoportok bemutatója, kézműves- és kirakodóvásár várja az érdeklődőket.

December

Decemberben az Adventi időszakban is változatos programokkal, programsorozattal várják az érdeklődőket hétvégenként a Szent Imre térre. A város templomaiban ebben az időszakban hangversenyekkel is készülnek.

Tiszakécskei fogathajtó verseny 2014:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tiszakecske-program.html

Vissza a kategória cikkeihez