Tiszakécske strand

Tiszakécske strand van a Tisza partján is, és az üdülőövezetben a Fürdő is. Tiszakécske éppen ezért gyerekkel is remek választás! Hiszen, ha jó idő van, lehet menni a szabadstrandra, rossz idő esetén pedig kitűnő választás a Fürdő is. Bár remek programok várják egész évben a látogatókat, a legnépszerűbb időszak a nyári hónapokban van. Olyankor a nyugodt kisváros felpezsdül, és kirándulók, strandolók lepik el a nyaralókat, szállásokat. Ennek ellenére a kisvárosias nyugodt, barátságos légköre mit sem változik: a helyiek nagyon befogadóak, barátságosak és sok az évek óta visszajáró vendég.

Tiszakécske – Szabadstrand

A szabadstrand az üdülőrészen a Tisza partján található. Érdekessége, hogy a bejárattól régi fényképekből álló kiállítás vezet a part felé. Háromszáz méter hosszú partszakasza a nyári forró napokon a fürdőzők jókedvétől – és a jobbnál jobb zenéktől – hangos. Nagyon népszerű, hiszen igazi hamísítatlan beach hangulatot áraszt! Felnőttek és kisgyerekes családok körében is igen kedvelt fürdőzőhely. Hiszen a homokos partja a napernyőkkel olyan akár a tengerpart. Napágyat is lehet bérelni, ami azért is jó választás, mert a pokróc a homokon nem a legideálisabb. Márpedig itt mindenhol homok van.

Talán pontosan ezért kerül megrendezésre évről-évre a Tiszakécskei programok során július közepén homokvárépítő verseny is. Aki nem akkor érkezik a Tisza parti kis városba, az is bármikor építhet a strandon homokból várat vagy bármilyen formát, remek szórakozás kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Rendszeresen tartanak strandröplabda bajnokságot is. Hiszen strandröplabda pálya is várja a pihenni, fürdőzni vágyókat.

Tiszakécske strand – szolgáltatások

A megújult strand területén napernyők, napvitorlák alatt hűsölhetnek a fürdőzők és számos pihenőágy a rendelkezésükre áll.

Három öltöző és zuhanyzók teszik még kényelmesebbé az itt töltött időt. A vizesblokkban baba-mama szoba és mozgáskorlátozott illemhely is kialakításra került.

Valamint értékmegőrző is igénybe vehető, mely a vizesblokk mellett található.

A teljes partszakaszon ingyen wifi érhető el és fürdőmester vigyázza a biztonságos fürdőzést.

A strand túlsó részén kutyabarát strandot hoztak létre, mely a parkolóból külön ösvényen közelíthető meg. A szabadstrand előtti területen van lehetőség a parkolásra is. A parkolóból kis fahíd vezet át a parti sétányra.

Az éjszakai élet sem maradhat el a vízpart közelében, ennek megfelelően koncerteket is szerveznek.

Ezen kívül természetesen a gasztronómiai élvezeteket sem kell nélkülözni, hiszen számos vendéglátóhely kínálja az inni- és ennivalókat. A hamisítatlan strand kínálaton – a lángos, főtt kukorica, sült kolbászon – túl igazi kézműves különlegességek is várják a látogatókat.

A strandra ingyenes a belépés.

Tiszakécske:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez