Tiszakécske szolgáltatások

Tiszakécske szolgáltatások tekintetében nem marad el az egyéb városainktól. Itt is megtalálható minden, amire lakóként vagy vendégként szükségünk lehet. A városka méretéből adódóan minden van itt, csak kicsiben. Akár autós szolgáltatásokat keresnénk, ha autóval érkezünk, akár biciklis boltokat, mindenből több is található. Ha pénzügyeket intéznénk szintén több bank, illetve posta is rendelkezésünkre áll. Amire itt érdemes figyelni, hogy ezek a szolgáltatások jellemzően hétköznapokon érhetők el. Így, ha élnénk bármely lehetőséggel, érdemes előre megnézni a nyitvatartási időket.

Tiszakécske szolgáltatások

Horgászat

A horgászás szerelmesei is számos üzletet találnak, ahol beszerezhetik a szükséges, még hiányzó eszközöket, a napijegyet egyaránt. A településen sokfelé lehetőség adódik a horgászbotok kivetésére. A környezet pedig annyira magával ragadó, hogy aki nem horgászás céljából érkezik, annak is érdemes ezeket a területeket is felfedeznie.

Pékség

A város egyik legismertebb péksége a Fejedelmi pékség, mely rendkívül széles kínálattal várja a vásárlókat. Többféle helyszínen a reform táplálkozás híveire és a lisztérzékenyekre is gondolva számos édes- és sós péksüteményt, kenyér- és kalácsféléket kínálnak, akár megrendelésre is.

Étterem

A városban mindenhol – a belvárosi és az üdülőövezet területén is – több egész éves nyitvatartással üzemelő étterem is várja az éhes, finom falatokra vágyó vendégeit. Gyorsétkezdék is megtalálhatók, a szabadstrandon azonban csak a nyári szezonban tartó nyitvatartással. Akár a hazai, magyaros konyha ízeit, akár más népek konyháját kóstolnánk, mindenre találunk lehetőséget.

Cukrászda, fagyizó

Ugyan fagyizóra inkább csak a nyári időszakban van kereslet, de számos helyen a belvárosban és a nyári időszakra nyíló szabadstrandon is van lehetőség a hűsítő édesség beszerzésére. Cukrászda ugyan csak kettő található – bár az egyik már évtizedek óta üzemel – fagyizó annál több. A város egyik legrégebbi és legismertebb cukrászdája a Szegedi Cukrászda, mely 1971 óta működő családi vállalkozás.

Érdemes felkeresni őket, ha egy finom süteményre, fagylaltra, kávéra – netalán mindre egyszerre – vágynánk. Akár a város látnivalóinak felfedezése, akár egy fürdőzés után.

Fürdők

Tiszakécske azon ritka települések közé tartozik, ahol nem is egy, hanem rögtön két fürdő is üzemel. Így bármelyik szolgáltatásait igénybe vehetjük egész évben, de érdemes meglátogatni mindkettőt.

Aktív pihenés

Tiszakécske számos lehetőséggel, programokkal várja a pihenni vágyó vendégeket. Itt az aktív pihenést keresők is megtalálják a számításaikat, hiszen a Tisza és a természet közelsége számos lehetőséget kínál. Lehetőség van kerékpárral, kenuval vagy gyalogosan is felfedezni a környéket. Ehhez minden eszközt tudunk bérelni is. 

Tiszakécske önmagában is rengeteg programot kínál, mely nem fér bele egy hétvégébe. De ha ehhez a környékbeli látnivalók kínálatát is hozzávesszük, akkor az már bőven egy hetes program. Érdemes ezért több napra érkezni, hogy ne csak a város hangulatába kóstoljunk bele. Melyhez ajánlott szállást időben foglalni, mert bár számos lehetőség adott, a népszerű programok környékén nehéz már szabad szálláshelyet találni.

A Tisza környéke és a hangulatos kisváros is felfedezésre vár, aki kihagyja felejthetetlen élménytől fosztja meg magát. Érdemes ellátogatni ebbe a különleges hangulatú, nyáron felpezsdült, élettel teli városkába, garantáltan nem fogunk csalódni!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszak%C3%A9cske

Vissza a kategória cikkeihez