Tiszakécske Tiszapart

Tiszakécske Tiszapart része egészen csodálatos, annál is inkább mivel az élő Tisza 22,5 km hosszan kanyarog a település mellett. A város fekvése emiatt igazán egyedülálló és bármely évszakban csodálatos természeti látnivalókkal kecsegtet. A folyó Tiszakécske életében meghatározó szerepet játszott, és játszik a mai napig.

A folyó és az azt szegélyező part menti erdők a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzethez tartozik. Az 1978-ban alapított Tájvédelmi Körzet a Tisza középső szakaszán, nagyjából 134 fkm hosszan foglalja magába a folyó hullámterének jelentős részét. Elsősorban a madárvilág megőrzése céljából jött létre. De fontos feladata az árvízvédelmi fővédvonalak közötti területek élőhelyeinek, természetes életközösségek, természeti értékek fenntartása és megőrzése egyaránt.

Tiszakécske Tiszapart

Tiszakécske életében is rendkívül fontos szerepet tölt be, mind az élő, mind a Holt-Tisza part. Az élő Tisza mentén a szabadstrand nyáron számos programot tartogat. Hiszen csónakázhatunk, pecázhatunk, és kiélvezhetjük a hűs habokat. A strand területén számos programmal – homokvárépítő és zenei rendezvények – várják a hűsölésre vágyó vendégeket.

A Holt Tisza partján a horgászok találják meg a számításaikat. Hiszen a horgásztó itt gyönyörű természeti környezetet kínál nemcsak a horgászás szerelmeseinek.

Természetjáróknak a Tisza-parti kilátó megmászása vagy a holtág mentén futó Nádirigó tanösvény bejárása biztosít felejthetetlen élményt. Aki távolabbra vágyik, akár csónakon, akár kétkeréken felfedezheti a folyó környékét. Az aktív pihenést kedvelőknek ugyanis vizitúra, nordic walking túrák és biciklizési lehetőségek is rendelkezésére állnak.   

Tiszakécske környéki látnivalók közül érdemes a Tiszakürti Arborétumba is ellátogatni, mely szintén a Tisza partján terül el. Hatalmas fáival, gyönyörű virágaival – és az arborétum területén felbukkanó őzekkel – minden évszakban szemet gyönyörködtető látványt ígér. A fák alatt a pihenés, a jóleső csend, a madarak éneke, mind-mind lelki feltöltődést kínál.

A Tisza homokos partja, ártéri részei mind megtelnek nyáron a fürdőző, kajakozó, kenuzó, csónakázó helyiekkel és egyre nagyobb számban az aktív pihenést kedvelő turistákkal is. Hatalmas természeti látványosság minden év június vége körül a Tisza és mellékfolyóin látható természeti csoda, a tiszavirágzás is.

Tiszakécske, Tisza-part:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tisza

Vissza a kategória cikkeihez